Pénztárgépek

Vásároljon az Entertől!

Mérlegek

Bolti mérlegek széles választéka az Entertől

Aktuális Akcióink

Válogasson az Enter akciós ajánlatai között

-

Elérhetőségek

ENTER Bt.

Cím: 8900 Zalaegerszeg,
Csendes utca 8.
Telefon:
+36-30-3689700
+36-92-311339
E-mail:
enterbt1992@gmail.com
enter@zalaszam.hu


Szolgáltatásaink

Online pénztárgép megszemélyesítéseOnline pénztárgép megszemélyesítése

1. Üzembe helyezési kód igénylése

A NAV honlapján található PTGREG adatlapon meg kell igényelni minden egyes darab új online típusú pénztárgépre az üzembe helyezési kódot.

A PTGREG adatlapot az elektronikus bevallás benyújtására kötelezettek (üzemeltetők) elektronikusan kötelesek benyújtani, egyéb esetben az adatlap papír alapon is benyújtható az illetékes alsó fokú állami adóhatósághoz. Papír alapú adatlapot a NAV ügyfélszolgálatain igényelhet.

Az üzembe helyezési kód a kérelem elektronikus úton történt megküldése esetén a beérkezéstől számított 5 napon belül a kérelmet benyújtó elektronikus tárhelyére, a kérelem postai úton történő megküldése esetén pedig a beérkezéstől számított 8 napon belül postai úton kerül megküldésre.

Fontos: Elektronikus úton történő igénylés esetén, az elektronikus tárhelyre érkező üzembe helyezési kódot ki kell nyomtatni és el kell menteni, mert 30 nap után törlődik a tárhelyről!

2. Pénztárgép kiválasztása, üzembe helyezése

A pénztárgép megvásárlásához, üzembe helyezéséhez szükség lesz az 1. pontban szereplő üzembe helyezési kódra – gépenként – ezért azt hozza magával a pénztárgép vásárlásakor. Az egyedi kódot az állami adóhatóság internetes oldalán elérhető elektronikus lekérdező felületen keresztül leellenőrizzük, hogy felhasználható-e.

Az üzembe helyezési kód pénztárgépben történő rögzítését követően az adóügyi ellenőrző egység kapcsolatba lép a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerverével, amely válaszüzenettel üzembe helyezi a pénztárgépet.

3. Szolgáltatási szerződés megkötése

A szerződés kötése a pénztárgép üzembe helyezése után történik.

A pénztárgépben működő SIM chipre, azaz mobil adatkapcsolatra vonatkozóan, a pénztárgép vásárlásakor szolgáltatási szerződés megkötése szükséges (kivéve, ha egyedi mentességgel rendelkezik a NAV kapcsolatra vonatkozóan).

A szolgáltatás fix hatósági áras havidíja 1.500,- Ft + ÁFA/hó.

A pénztárgépekbe beépített SIM chipek biztosítják a pénztárgép AEE-je és a NAV szervere közötti kommunikációt, zárt rendszeren (tehát nem meglévő pl. vezetékes vagy mobil interneten keresztül csatlakozik a gép a NAV szerveréhez, hanem a beépített, nem cserélhető SIM chippel). A SIM chip képes arra a rendelet értelmében, hogy csatlakozni tudjon bármelyik mobil szolgáltató hálózatára (belföldi roaming) – kizárólag magyarországi mobilhálózatokra.

4. Mi szükséges a szerződés megkötéséhez?

A pénztárgép vásárlásához, üzembe helyezéséhez, a szerződés megkötéséhez szükséges:
Magánvállalkozás esetén:

– NAV üzembe helyezési kód papír alapon, kinyomtatva
– Vállalkozói igazolvány/Önkormányzati igazolás
– Személyi igazolvány
– Bankszámlaszám (Azon magánvállalkozók esetében, akiknek 4-sel, 6-sal kezdődik az adószáma és alanyi adómentesek, nem szükséges.)
– Hivatalos meghatalmazás (amennyiben nem saját részre veszi át a pénztárgépet)
 

Cég esetén:

– NAV üzembe helyezési kód papír alapon, kinyomtatva
– Cégkivonat
– Személyi igazolvány
– Aláírási címpéldány
– Bankszámlaszám (abba az esetbe, ha a szolgáltatási díjat utalással szeretnék kiegyenlíteni)
– Hivatalos meghatalmazás (amennyiben nem saját részre veszi át a pénztárgépet)


Vissza az előző oldalra!
ENTER Bt. - Magyar